Download
Download is available until [expire_date]
  • Version 1.0.1
  • Download 25
  • File Size 2,7Mb
  • File Count 1
  • Create Date February 22, 2022
  • Last Updated November 6, 2022

IO2-Educational Pathway to prevent youth radicalization Toolkit Turkish

Yeni nesilleri radikal olmayan bir çevre oluşturma konusunda eğitmek, gençler için stratejik bir ortaklıktır. Bu proje, daha güçlü hale gelmesi gereken gençlere, dışlanma riski altındaki gençlerle çalışan sosyal hizmet uzmanlarına yöneliktir. Sosyal hizmet uzmanları bu gençleri eleştirel düşünmeyi teşvik eden ve radikalleşmeyi önleyen araçlar ve metodolojilerle donatacak.

Günümüz Avrupa toplumunda önemli bir engel, gençliğin radikalleşmesi sorunudur. Günümüzde radikalleşmiş bir gençten şiddet yanlısı bir adama giden yol çok kısa. ETKİ-Gençlik projesini yaratarak, kapsayıcı ve dirençli bir topluluk yaratılmasını teşvik etmeyi amaçlıyoruz.

Brüksel, Belçika (22 Mart 2016), Bavyera, Almanya (6 Kasım 2021), Paris, Fransa (13 Kasım 2015), Viyana, Avusturya (1 Kasım 2020) gibi olaylar, gençlerin buna göre hareket ettiğinin açık örnekleridir. mevcut Avrupa sosyal yapısına

Radikalleşme hem çevrimiçi hem de çevrimdışı olabilir. Gençlerin radikalleşmesini önlemeye yönelik Eğitim Yolu aracı, gençlerin radikalleşmesini önlemek için yeni beceriler, metodolojiler ve araçlar edinmek isteyen gençler / sosyal hizmet uzmanları ve eğitmenler için pratik bir referans olmayı amaçlamaktadır.

Bu projenin genel amacı, yaygın eğitim (NFE) metodolojisini aşağıdakilerle ilişkilendirmektir: A. Forum Tiyatrosu B. Medya okuryazarlığı C. Dijital hikaye anlatımı.

Bu araç seti aşağıdaki gibi yapılandırılmıştır:

I. Gençlerin radikalleşme olgusuna meydan okur.

II. Radikalleşmeyi önlemeye yönelik ilgili araçların teorik çerçevesi

a) Forum Tiyatrosu

b) Medya Okuryazarlığı

c) Dijital hikaye anlatımı

III. Çalıştaylar Bu araç seti yardımıyla gençlerin radikalleşmesi olgusunun önlenmesi için yenilikçi bir bakış açısı sunmak istiyoruz. Bu proje gençleri / sosyal hizmet uzmanlarını ve eğitmenleri hedefleyerek onlara NFE Metodolojilerinin Forum Tiyatrosu, Medya Okuryazarlığı ve Dijital Hikaye Anlatımı ile nasıl birleştirilebileceğini gösteriyor. Proje farkındalığı, empatiyi, hoşgörüyü ve eleştirel düşünmeyi teşvik eder.